Over ons

DNK is opgericht door een tandtechnicus Quirijn Bakker zijn compagnon Roland Delmonte en twee tandartsen Duco Hooykaas en Klaas Kaptein, met als doel tandtechniek in Nederland te vervaardigen.
Wij proberen hiermee op een zo duurzaam mogelijke wijze de lijnen zo kort mogelijk te houden. Door digitaal aan te leveren is het niet nodig om werkstukken fysiek op te halen bij de praktijk. Ook hebben wij als doel CO2 uitstoot te verminderen en tevens onze uitstoot deels te compenseren, dit onder andere door het planten van bomen met hulp van Tree-Nation.

Kennis en Techniek

Digitale kronen relatief nieuw.

Digitale tandheelkundige kronen zijn een relatief nieuwe technologie die de traditionele methode van het vervaardigen van tandheelkundige kronen vervangt. In Nederland staat de tandheelkundige sector bekend om zijn hoge kwaliteit en innovatieve benaderingen.Kronen en Bruggen

Zirkonium kronen

Een zirkonium tandheelkundige CAD/CAM-kroon is een tandheelkundige kroon gemaakt van zirkoniumoxide, een witte keramiek die zeer sterk en duurzaam is. CAD/CAM staat voor Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing, wat betekent dat de kroon wordt ontworpen met behulp van software en vervolgens wordt gefreesd uit een blok zirkoniumoxide.
Een zirkonium CAD/CAM-kroon heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele kronen.